Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

PANEVĖŽIO KOLEGIJOJE ĮVYKO PROJEKTO POWERUP MYHOUSE PRISTATYMAS

2022-11-30

Lapkričio 24 d. Panevėžio kolegijoje vyko ERASMUS+ programos 2-ojo pagrindinio veiksmo projekto Nr. 2020-1-TR01-KA202-093467 „POWERUP MYHOUSE: inovatyvių mokymosi ir praktikos modulių kūrimas, siekiant padidinti atsinaujinančių išteklių energijos naudojimą tvariems pastatams“ baigiamasis seminaras: „Naujausia saulės energijos ir PVT technologija“. Renginio metu įmonių atstovams bei studentams buvo pristatyti projekto POWERUP MYHOUSE tikslai, uždaviniai, projekto metu įgyvendintos veiklos bei pasiekti rezultatai. Seminare dalyvavo Kauno technologijos universiteto elektros ir elektronikos fakulteto docentas dr. Vytautas Adomavičius, kuris pristatė atsinaujinančias energetikos tendencijas ir džiaugėsi, jog ir Panevėžio kolegija neatsilieka nuo naujausių technologijų atsinaujinančių energijos šaltinių srityje, o žengia žingsnį į priekį kartu su partneriais prisidėdama prie studentų ir visuomenės įgūdžių bei kompetencijų tobulinimo saulės energetikoje.

Mokymo modulio kūrėjai – projekto tyrėjai dr. Evaldas Sapeliauskas ir Remigijus Kaliasas pademonstravo projekto svetainės (http://www.powerupmyhouse.com/) turinį. Šioje svetainėje yra patalpinta visa medžiaga: straipsniai parašyti šia tematika, eksperimentinė medžiaga bei mokomoji medžiaga apie PVT.

Projekto veiklų metu kartu su partneriais iš Švedijos (Jevle universitetas ir MG Sustainable Engineering AB), Turkijos (Adana Alparslan Türkeş mokslo ir technologijų universitetas ir Pilietinė visuomenė, kultūros, meno ir švietimo asociacija ir Kurttepe Sehit Ali Oztas profesinė ir techninė mokykla), Portugalijos (Tomaro politechnikos institutas) ir Danijos (Danijos technikos universitetas) stengėmės apžvelgti PVT technologiją (tuo pačiu metu elektrą ir šilumą gaminanti technologija) visapusiškai t.y. surinkti informaciją apie PVT geriausius technologinius pritaikymus, gamybą, įrengimą, projektavimo skaičiavimus, teisės aktus, paskatas, o eksperimentai ir profesinis mokymas buvo projekto tikslas. Tikimės, kad eksperimentai apie PVT sustiprins mokslo žinias šioje srityje, o rezultatais bus pasidalinta su tyrėjais, mokslininkais, mokymo įstaigomis ir darbo rinka. Be to PVT mokymosi modulis yra visiškai novatoriškas profesinio mokymo studentams atsinaujinančios energijos srityje. Tai turėtų skatinti didesnį atsinaujinančių energijos šaltinių naudojimą kasdieniniame gyvenime.

 

Galimi darbdaviai: