Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Profesinė šventė pasitikta varžantis konkurse

2023-02-09

2023 m. vasario 8 dieną Panevėžio kolegijos trečio kurso burnos higienos studijų programos studentai varžėsi profesinio meistriškumo konkurse. Tai vasario mėnesį vykstantis, jau tradicija tapęs renginys, kuris kviečia būsimuosius burnos higienistus parodyti savo profesines kompetencijas, taip pat gebėjimą dirbti komandoje, siekti bendrų tikslų ir nebijoti iššūkių. Šiuo konkursu pasitikta ir profesinė šventė – Tarptautinė odontologų diena, kurią globoja šventoji Apolonija ir minima vasario 9 dieną. Tad būsimieji burnos higienistai pakviesti prasmingai paminėti šią dieną, parodyti tai, ką jau išmoko studijuodami.

Konkurso dalyvius pasveikino Panevėžio kolegijos direktoriaus pavaduotoja dr. Jurgita Lieponienė ir Biomedicinos mokslų fakulteto dekanė Ingrida Kupčiūnaitė. Jų padrąsinantis žodis padėjo studentams susikaupti ir sėkmingai dalyvauti konkurse.

Burnos higienistas – svarbus odontologinės komandos narys. Jis prisiima didelę atsakomybę teikdamas burnos priežiūros paslaugas pacientams, taikydamas profilaktikos priemones, kad būtų sumažinta odontologinių ligų rizika. O svarbiausia burnos higienisto veiklos sritis yra mokyti ir konsultuoti pacientus burnos priežiūros klausimais. Konkurso metu studentai turėjo galimybę parodyti, kaip jie geba pristatyti save ir savo komandą, reikšti mintis ir spręsti problemas. Konkurso užduotys buvo sudarytos taip, kad visi dalyviai aktyviai įsitrauktų į veiklą ir siektų kuo geriausių rezultatų. Konkursantai atliko užduotis, kuriose pademonstravo įgytas anatomijos, infekcijų kontrolės, ergonomikos, burnos ligų profilaktikos ir profesionalios burnos higienos žinias. Užduotys buvo paremtos ir praktiniu veiklos demonstravimu, tad dalyviams reikėjo nuolat galvoti apie praktinį darbą, kurį vertino komisija.

Pirmąją vietą užėmė studentės, kurios susibūrė į komandą „Triguba jėga” – tai Samanta Bajariūnaitė, Brigita Kazlauskaitė ir Kamilė Kaupaitė. Antroji vieta atiteko „Sveikų dantų draugų” komandai, kurioje varžėsi: Airida Mikalauskaitė, Kamile Kamantauskaitė ir Gerda Palilionytė. Komanda „Švarus dantukas” užėmė trečiąją vietą, jos atstovės buvo Silvija Martyšiūtė ir Rūta Kuodytė.

Prizus konkurso dalyviams skyrė UAB „Herba humana”, UAB „GSK Lietuva” ir Panevėžio kolegija. Studentai buvo apdovanoti Tepe burnos priežiūros rinkiniais, Parodontax ir Sensodyne dantų pastomis, atšvaitais ir kitomis dovanomis.

Renginio organizacinio komiteto narių vardu dėkojame rėmėjams, dalyviams ir vertintojams už indėlį, kad šis renginys buvo įdomus, naudingas ir leido būsimiesiems burnos higienistams pasitikrinti, ką jie jau išmoko studijuodami Panevėžio kolegijoje.

Galimi darbdaviai: