Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegijoje lankėsi Švietimo, mokslo ir sporto ministrė

2023-02-21

Vasario 21 d. Panevėžio kolegijoje lankėsi LR Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Pirmiausia Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė ir jos komanda susitiko su kolegijos vadovybe: kolegijos direktoriumi dr. Gediminu Sargūnu, jo pavaduotojais, dekanais. Kolegijos direktorius pasidalino Panevėžio kolegijos vizija ir perspektyvomis regiono kontekste, įvertinant ŠMSM patvirtintą valstybinių kolegijų tinklo stiprinimo planą. Susitikime dalyvavęs kolegijos tarybos pirmininkas, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Sigitas Gailiūnas pabrėžė kolegijos, kaip savarankiškos aukštosios mokyklos svarbą regionui, patikino, kad regiono savivaldybės ir verslas palaiko Panevėžio kolegijos norą tapti regiono taikomųjų mokslinių tyrimų centru.

Po susitikimo su kolegijos vadovais, buvo surengta trumpa ekskursija po šiais metais kolegijoje atidaryto taikomųjų tyrimų ir inovacijų centro laboratorijas.

Tuomet ministrė susitiko su Panevėžio kolegijos bendruomene: administracijos darbuotojais, dėstytojais, studentais. Susitikimo metu ministrė pristatė svarbiausius planuojamus įgyvendinti ir jau įgyvendintus pokyčius švietime, planuojamus darbus aukštojo mokslo srityje, atsakė į kolegijos bendruomenei rūpimus klausimus.

Susitikime taip pat dalyvavo LR Seimo narys Bronislovas Matelis, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Sigitas Gailiūnas, generalinis direktorius Visvaldas Matkevičius, Panevėžio dailės galerijos direktorius, buvęs kolegijos vadovas Egidijus Žukauskas.

Ministrė J. Šiugždinienė susirinkusiuosius į susitikimą pirmiausia supažindino su reformomis koleginiame sektoriuje, pabrėžė keliamus reikalavimus aukštosioms mokykloms ir tuo pačiu patikino, jog, jos nuomone, kiekviename regione turi likti, nors ir nebūtinai savarankiška, bet aukštoji mokykla.

Panevėžio kolegijos direktorius džiaugėsi, kad pokalbis buvo konstruktyvus, aptarta kolegijos perspektyva, abi pusės galėjo išsakyti savo nuomonę ir siūlymus.

„Pristatėme ministrei viziją, bendradarbiaujant su kitomis kolegijomis, įkurti regiono taikomųjų mokslinių tyrimų centrą. Turėdami regiono verslo ir savivaldybių palaikymą sieksime stiprinti kolegiją, kaip savarankišką aukštąją mokyklą Panevėžio regione, rengiant kvalifikuotus specialistus, atitinkančius darbo rinkos poreikius,“ – po susitikimo kalbėjo kolegijos direktorius dr. Gediminas Sargūnas.

Galimi darbdaviai: