Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Studentė Inga apie socialinį darbą: „Bendradarbiavimas, įgalinimas ir žmogiškumas“

2023-06-06

Studijų programos Socialinis darbas studentai ir alumni sako: „Norime dalintis patirtimi studijuojat Panevėžio kolegijos Socialinio darbo studijų programoje tam, kad įkvėptume kitus nebijoti bandyti, pasitikėti, pasirinkti ir nerti į socialinio darbo profesiją siekiant padėti žmogui.“ Ir dalinasi interviu su Inga Iljina, ketvirto kurso socialinio darbo studente.

Jeigu paprašytume šiandien socialinį darbą apibūdinti trimis žodžiais, kokie jie būtų?

– Bendradarbiavimas, įgalinimas ir žmogiškumas.

 Kokios priežastys lėmė tai, kad pasirinkote studijuoti socialinį darbą Panevėžio kolegijoje?

– Šioje kolegijoje studijavo mano sesuo. Ji gerai atsiliepė apie šią kolegiją. Pati plačiau pasidomėjau kolegijos siūlomomis programomis bei jos veikla.

Kolegijoje mokotės jau paskutinius metus, tad galime drąsiai klausti – kokias studijų programos stiprybes įžvelgiate? 

– Studijų programa atitinka šių dienų aktualijas, mokymas nuoseklus, dėstytojai bendradarbiaujantys ir padedantys ruošiantis diplominiam darbui, taip pat paskaitų temos bei dėstytojų kompetencija.

Kokios gerojo praktinio-profesinio patyrimo patirtys jums labiausiai įsiminė? 

– Lankymąsis įstaigose leido suprasti socialinio darbo esmę, kokiems klientams galime padėti, kad jų būna įvairių grupių, amžiaus, socialinio sluoksnio. Svečiai, kurie lankėsi paskaitose suteikė daug žinių, supratimo apie patiriamus sunkumus ir, kad juos galima įveikti, tik reikia norėti ir tikėti tuo, ką darai bei priimti kitų pagalbą.

Galbūt norėtumėte ko nors palinkėti Socialinio darbo programos esamiems ir būsimiems studentams? Programos dėstytojams? 

– Būsimiems studentams noriu palinkėti, kad stengtųsi kuo daugiau pasisavinti jiems teikiamų žinių, kad dalintųsi kolegiškai žiniomis, savo patirtimis, kad grupė būtų kaip kumštis ir visada palaikytų vienas kitą. Ir dar, kad kuo daugiau įsilietų į studentišką gyvenimą, nes Panevėžio kolegija tikrai siūlo daug įdomios užklasinės veiklos.

Biomedicinos fakulteto dėstytojams pirmiausia noriu padėkoti už kantrybę su mumis visus šiuos 4 metus. Ačiū jiems už labai šiltą bendravimą, už tikrai įdomiai ir prasmingai vedamas paskaitas, už diskusijas ir žinoma už suteiktas žinias. Linkiu, kad ir toliau dėstytojai išlaikytų tą šiltą santykį su studentais, įsiklausytų į juos, bendradarbiautų.

Galimi darbdaviai: