Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

AB „Amber Grid“: verslas ir mokslo įstaigos, siekiant populiarinti inžinerines specialybes, turi stiprinti bendradarbiavimą ir su studentais

2023-06-16

Panevėžio kolegijoje pastarosiomis savaitėmis vyksta baigiamųjų darbų ginimai. Elektros ir automatikos sistemos studijų programos studentų baigiamųjų darbų gynime dalyvavo socialiniai partneriai AB „Amber Grid“. Dalinamės jų atsiliepimu:

„Džiaugiamės turėdami galimybę bendradarbiauti su mokslo įstaigomis, kurios rengia ateities inžinierius, ir dedame pastangas, kad bendradarbiavimas neapsiribotų vien tik stipendijomis. „Amber Grid“ Organizacijos vystymo skyriaus kolegės Aušrinė ir Gintarė turėjo unikalią galimybę sudalyvauti paskutinio elektros ir automatikos kurso studentų baigiamųjų darbų pristatymuose. Juose buvo nagrinėjamos gamtinių dujų perdavimo operatoriaus kasdieniame darbe naudojamos inovacijos, tokios kaip Scada, saulės elektrinių pasitelkimas siekiant sumažinti veiklos pėdsaką ar elektros sistemų modernizavimas, kas taip pat ženkliai prisideda prie išteklių tausojimo.

Esame įsitikinę, kad verslas ir mokslo įstaigos siekiant populiarinti inžinerines specialybe turi stiprinti savo bendradarbiavimą ir su studentais eiti į tiesioginį ir betarpišką bendradarbiavimą. Džiaugiamės, kad šios specialybės studentai dar pirmuosiuose kursuose sulaukia darbo pasiūlymų, nes tai tik dar kartą parodo, kad šių specialybių potencialas neišmatuojamas ir ilgainiui tik augs.

Mes savo ruožtu taip pat stengiamės suteikti galimybę studentams atlikti stažuotes, kviečiame pas save į ekskursijas objektuose ir mielai keliaujame į susitikimus, kad esami ir būsimi inžinieriai apie karjeros galimybes ir kasdienes savo užduotis išgirstų iš pirmų lūpų ar turėtų galimybę jau studijų metais prisidėti prie inovacijų kūrimo.

Įvykęs susitikimas maloniai nudžiugino, praplėtė mūsų kolegų akiratį ir užgimė ne viena idėja, kaip bendradarbiavimą galėtume plėsti, siekdami tvaresnio bendradarbiavimo ir motyvacijos kėlimo.“

Galimi darbdaviai: