Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegija turi potencialo išlikti savarankiška aukštąja mokykla

2023-09-04

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija iki 2024–2025 mokslo metų pradžios numato atnaujinti valstybinių kolegijų tinklą. 2022 metų pavasarį ministerija paskelbė iš dabar esančių dvylikos kolegijų palikti tik septynias. Pertvarkai – sujungimui – ruošiamos ir Panevėžio, Šiaulių bei Utenos kolegijos.

Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Sigitas Gailiūnas inicijavo susitikimą Panevėžio kolegijoje, kuriame buvo aptarta tolimesnė švietimo įstaigos veikla. Tokie susitikimai planuojami surengti ir ateityje – iki gruodžio 1 dienos.

Panevėžio PPAR prezidentas Sigitas Gailiūnas sako, kad nors šalies Vyriausybė deklaruoja regioninę politiką, bet kuria planus – jungti kolegijas ir palikti jų tik septynias.

„Be aukštojo mokslo Panevėžiui bus blogai. Sujungus tris kolegijas, jos būtų ne stiprinamos, o naikinamos. Realiai filialai ilgai neišsilaikytų – jie neturėtų perspektyvų. Turime gerą pavyzdį – Panevėžio kolegijos filialą Rokiškyje. Kita vertus, galvojame apie jaunus žmones, kurie, baigę mokslus Panevėžio kolegijoje, dažniausiai pasilieka dirbti šio miesto įmonėse. Jeigu išvažiuoja studijuoti į kitą miestą, kaip taisyklė, negrįžta į Panevėžį“, – perspėjo S. Gailiūnas.

Skaitykite plačiau JP.lt

Galimi darbdaviai: