Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Verslas atviras Panevėžio kolegijos studentams

2023-10-12

Kokios transporto vadybininko galios ir atsakomybės logistikos  įmonėje, stebint rinkos tendencijas – krentančius krovinių kiekius ir mažėjančią žmonių perkamąją galią? Kokia yra pusvalandžio kaina versle?

Į šiuos klausimus atsakyti „Logistikos“ studijų programos studentams padėjo vienos sparčiausiai besiplečiančių transporto įmonių  UAB „Transfera“ vykdomasis direktorius Karolis Jadkonis ir pardavimų vadybininkas Europos klientų paieškai Lukas Baltaduonis. Spalio 4 d. studentams, tikėtina, būsimiems kolegoms, jie vedė paskaitą apie transporto įmonių veiklos efektyvinimą.  Šios įmonės  atstovai realiais pavyzdžiais studentams aiškino, kiek ir kuo svarbi kuro pylimų ar Adblue kontrolė, maršrutų planavimas, krovinių pristatymo laiku užtikrinimas, darbuotojų motyvacija. Lukas Baltaduonis papasakojo apie paieškų ir derybų subtilumus ieškant klientų ir derinantis sąlygais su jais. Praktiniu savo įmonės pavyzdžiu „Transfera“ atstovai parodė, kaip išlaikyti pozicijas rinkoje – jau19 metų rinkoje veikianti įmonė per metus paaugo beveik dvigubai, turi biurus trijose šalyse: Lietuvoje, Lenkijoje ir Estijoje.

Studentai turėjo galimybę ne tik išgirsti naudingų patarimų, bet iš karto ir ją pasitikrinti žinias sprendžiant praktinius logistikos uždavinius, kuriuos pateikė svečiai.

Vykdomasis direktorius K.Jadkonis kvietė studentus apsvarstyti galimybę praktiką atlikti šiuolaikiškoje, augančioje transporto įmonėje. Įmonei sparčiai plečiantis, auga ir specialistų poreikis. K.Jadkonis pabrėžė praktikos naudą būsimiems specialistams, kurie ruošiasi darbo rinkai, ragino šalia specialybinių dalykų gilinti ir užsienio kalbų žinias, kurios reikalingos ne tik bendraujant su klientais, bet ir įvairiataučiu darbo kolektyvu.  Pasak K.Jadkonio, transporto įmonių darbuotojai turi turėti  labai skirtingų kompetencijų ir patirčių. Tai itin  priklauso nuo darbo pozicijų, tad darbdaviams ne mažiau svarbios ir asmeninės savybės, tokios kaip greitas mąstymas, organizaciniai gebėjimai, lankstumas ir inovatyvumas , komunikabilumas, bet svarbiausia savybė, pasak K. Jadkonio, degančios akys ir noras tobulėti.

Panevėžio kolegijos išskirtinumas – didelis dėmesys praktikai. Tad paskaitos, kurias veda verslo atstovai, dalindamiesi asmeniniais pavyzdžiais, tiesiogiai pristato praktikos ir karjeros galimybes, suteikia galimybę studentams geriau pažinti profesiją, sekti rinkos tendencijas ir susiformuluoti karjeros tikslus.

Galimi darbdaviai: