Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Verslas dalinasi tvarumo iššūkiais ir sprendimo būdais su būsimaisiais statybininkais

2023-10-18

Spalio 10 d. Statybos inžinerijos studijų programos II kurso studentai dalyvavo netradicinėje paskaitoje – „Tvarumas statybų sektoriuje“, kurią vedė UAB „Doresta“ projektų vadovė Rasa Bielskytė.

Paskaitos metu studentai su įmonės atstove diskutavo kaip keičiasi statybos sektorius: pastatai, jų projektai, siekiant prisitaikyti prie klimato kaitos. Studentai turėjo galimybe susipažinti su tvarumo iššūkiais Lietuvos ir pasaulio mastu, jiems pristatyta, kaip statybos sektorius veikia tvarumą ir klimatą.

Studentai išgirstas žinias iš karto pabandė pritaikyti atlikdami praktinę užduotį. Studentai buvo suskirstyti į 4 grupes: Alpha, Beta, Gama, Investuotojai. Pirmosioms trims komandoms atitinkamai buvo pateikti trys Panevėžio miesto pastatai: viešbutis „Panevėžys“, Juozo Miltinio dramos teatras, Kultūros centras Panevėžio bendruomenių rūmai. Kiekviena komanda turėjo pateikti „Investuotojams“ po du pasiūlymus, patobulinimus, ką reikėtų ir/ar būtų verta patobulint pastate. Savo ruožtu, „Investuotojai“ vertino, kurios komandos pastatas verčiausias investicijų.  „Investuotojų“ komanda, įvertinusi pastatus bei komandų pateiktus pasiūlymus, nusprendė „investuoti“ į „Alpha“ komandos pastatą – viešbutį „Panevėžys“.  Komandai už patrauklius pasiūlymus buvo įteikti UAB „Doresta“ firminiai prizai.

UAB „Doresta“ – nauji Technologijos mokslų fakulteto socialiniai partneriai. Džiugu, kad partneriai aktyviai įsitraukia į studijų procesą bei dalinasi su studentais sukaupta patirtimi ir žiniomis.

Galimi darbdaviai: