Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Į svečius studentus priėmė „Anykščių vynas“

2023-12-18

Gruodžio 14 d. studijų programų  „Elektromechanika” ir  „Elektros ir automatikos įrenginiai” studentai kartu su Elektros ir elektronikos inžinerijos studijų krypčių programų komiteto pirmininku Remigiju Kaliasu, Technologijos mokslų fakulteto dekanu dr. Arūnu Tautkumi ir Praktinio mokymo vadove Ineta Pelene lankėsi AB „Anykščių vynas“.

„Anykščių vynas“ kartu su gamyklomis „Stumbras“, „Alita“ ir „Gubernija“ priklauso gėrimų gamybos įmonei AB „MV GROUP Production“. Šią akcinę bendrovę valdo MV GROUP – viena didžiausių įmonių grupių Baltijos šalyse, vienijanti gėrimų gamybos, didmeninės bei mažmeninės prekybos ir logistikos bendroves.

Su AB „MV GROUP Production“ Panevėžio kolegija intensyviai bendradarbiauti pradėjo dar 2023 m. pavasarį, kuomet „Anykščių vynas“ įmonės atstovai atvyko į Elektros ir automatikos įrenginių bei Elektromechanikos studijų programų studentų baigiamųjų darbų pristatymus. 2023 m. rugpjūtį buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis.

Pažintinio vizito metu studentai buvo supažindinti su „Anykščių vynas“ gamybos procese naudojama įranga. Įmonės atstovai pasiūlė galimas kursinių ir net baigiamųjų darbų temas, kurios būtų aktualios įmonei ir tuo pačiu studentams. Studentai turėjo galimybę susipažinti su potencialia  ne tik praktikos, bet ir darbo vieta, sužinojo apie galimas karjeros šioje įmonėje galimybes.

Kartu su akcinės bendrovės atstovais buvo aptarti tolimesni bendradarbiavimo planai, diskutuota apie inžinierių trūkumą ir jų pritraukimo bei skatinimo galimybes. Diskutuojant pažymėta, kad labai svarbu, jog prie inžinerinių krypčių studentų motyvavimo tikslinėmis stipendijomis prisideda ir Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

Džiugu, kad įmonės noriai ir aktyviai įsitraukia į Panevėžio kolegijos studentų ruošimą, prisideda prie studijų proceso kokybės gerinimo bei specialistų ruošimo.

Galimi darbdaviai:

CLOSE
CLOSE