Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Kolegijos atstovai apie pokyčius vaikų ugdyme

2024-01-16

Panevėžio kolegijos atstovai dalyvavo Panevėžio lopšelio-darželio „Vaikystė“ organizuotoje respublikinėje vadovų ir mokytojų mokslinėje-praktinėje konferencijoje „Mokytojas ir vaikas permainų kelyje“.

Kolegijos lektorė Lilija Kryževičienė kartu su bendraautore lopšelio-darželio „Draugystė“ logopede Jurgita Pakšyte skaitė pranešimą „Logopedo ir judesio korekcijos specialisto bendradarbiavimas visuminio ugdymo kontekste“.

Lektorius Dainius Mikšys pranešime „Vaikų fizinis aktyvumas ir sveikata“ supažindino klausytojus su naujais moksliniais tyrimais.

Apie dešimtmečius vaikų darželiuose galiojusią tradiciją visus be išimties vaikus guldyti pietų miego ir šiuo metu vykstančius pokyčius vaikų dienos režime darželyje kalbėjo ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programos studentė Erika Usorytė. Ji parengė pranešimą „Vaikų dienos poilsio organizavimas ikimokyklinio ugdymo įstaigoje“.

Daugelis kalbėjusių išsakė savo mintis apie pokyčius darželyje, susijusius su vaikų skaičiaus mažėjimu, įtraukiuoju ugdymu ir kokybišku jo įgyvendinimu.

Galimi darbdaviai: