Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Gimnazistai varžėsi kolegijoje vykusiame konkurse

2024-02-07

Net 10 Panevėžio miesto gimnazijų komandų varžėsi dėl geriausiųjų titulo!

Vasario 6 d. Panevėžio kolegijoje vyko Panevėžio miesto gimnazijų konkursas „MOKSLEIVI, NEBŪK LAURAS – BŪK BAKALAURAS“. Konkurso uždaviniai: skatinti mokinių domėjimąsi aukštuoju mokslu, supažindinti su skirtingomis mokslo sritimis, ugdyti mokinių komandinio darbo įgūdžius bei skatinti bendravimą ir bendradarbiavimą tarp skirtingų mokslo įstaigų.

Komandos demonstravo kūrybiškumą, gebėjimą įsiklausyti, tartis, pasitikrino žinias Biomedicinos, Socialinių ir Technologijos mokslų fakultetų parengtose užduotyse ir priėmė socialinių partnerių pateiktus iššūkius. Biomedicinos mokslų fakulteto studentai mokė kaip gaivinti žmogų ar kaip elgtis šalia esančiam žmogui užspringus. Mokiniai žinias galėjo išbandyti praktiškai, naudojant manekenus. Dėstytojas Česlovas Bartkus kvietė moksleivius pasivaržyti Socialinių mokslų fakulteto parengtame mini protmūšyje, o statybos dėstytoja Jovita Kaupienė kvietė statyti Leonardo da Vinci tiltą.

Panevėžio plėtros agentūra Panevėžys Now pakvietė mokinius pasitelkti kūrybiškumą ir sukurti Panevėžio reklamą jaunimui. Komandos kūrė trumpas video reklamas TikTok platformoje, paruošė net keletą plakatų ir lankstinuką. Kūrybiškiausiai užduotį atlikusiai komandai „Jungtukai“ Panevėžio miesto savivaldybė įsteigė specialų prizą. Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai kvietė mokinius pasitikrinti žinias apie Panevėžio regione veikiančias pramonės įmones ir jų produkciją, o užduoties laimėtojus – komandą „Skaitliukai“ pakvietė į krepšinio klubo „Lietkabelis“ varžybas.

Vertinimo komisija atsakingai vertino mokinių kūrybiškumą, komandinio darbo įgūdžius ir bendrąsias kompetencijas. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad gimnazijų 11-12 klasių mokinių konkurso laimėtojais tapo:

I vieta – „UAB Zitos elektra“

II vieta – „Protiniai“

III vieta – „Technologai“

Tikimės, kad šis konkursas taps tradicija, kuri kitąmet suburs ne tik miesto, bet ir rajono gimnazijų komandas.

Galimi darbdaviai: