Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

GREEN TECH projekto susitikimas Prancūzijoje

2024-02-12

Technologijos mokslų fakulteto lektorius Remigijus Kaliasas ir tarptautinių ryšių koordinatorė Jovita Kaziukonytė-Levanienė dalyvavo tarptautiniame Erasmus+ KA2 projekto „Novatoriškos ir tarpsektorinės Europos švietimo programos kūrimas, siekiant sustiprinti technikų mokymą atsinaujinančios energijos srityje – GREEN TECH“, Nr. 2021-1-FR01-KA220-HED-000023268, modulio M1 (saulės energija) testavime partnerio aukštojoje mokykloje – Grenoblio Alpių universitete, esančiame Prancūzijoje.

Projekto metu kiekvienas modulis buvo išbandytas toje projekto partnerio organizacijoje, kurioje jis ir buvo sukurtas. Vėliau modulis testuojamas ir kitose projekto partnerių organizacijose. Gauti testavimo rezultatai bei atsiliepimai  svarbūs siekiant užtikrinti kokybišką ir nuoseklią mokymo medžiagą MOOC platformoje. MOOC platformos paskirtis – laisvai prieinama mokymosi medžiaga. Šiuo metu bendradarbiaujant su įmone SoliTek (https://www.solitek.lt/lt), kuri yra pirmaujanti saulės energijos sprendimų kūrėja, didžiausia saulės modulių ir energijos kaupimo sistemų gamintoja ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Šiaurės Europoje, yra kuriamas mokomasis vaizdo įrašas apie saulės elementų gamybą.

Tikimasi, kad projekto metu sukurta mokymosi medžiaga sukurs ryšį tarp aukštojo mokslo mokyklų ir būsimų technikų. Šis projektas yra raktas į naujos kartos technikų, pasirengusių dirbti Europos energetikos srityje, mokymui.

Kovo mėnesio pabaigoje partneriai iš Grenoblio Alpių universiteto atvyks į Panevėžio kolegiją testuoti modulio apie vandenilio dujas.

Daugiau apie projektą: https://greentech-erasmus.eu/

Galimi darbdaviai: