Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Mūsų studentai POSITIVE Impact Challenge nugalėtojai

2024-02-19

Tris dienas 5 studentų komandos iš Lietuvos aukštųjų mokyklų varžėsi Positive Impact Challenge hakatone, kurį įgyvendino  Lietuvos inovacijų centras kartu  su Lietuvos socialinio verslo asociacija. POSITIVE Impact Challenge – tai tris dienas trukęs hakatono tipo renginys, kurio metu studentų sprendėjų komandos, veikdamos dizaino sprinto metodu bei padedamos mentorių, bandė įveikti socialiniams inovatoriams kylančius iššūkius.

Susibūrę į komandą „Panevėžio velniai” Panevėžio kolegijos studentai: Enrikas Kudarauskas, Gabrielius Mažeikis,  Laurynas Vinskas, Dovidas Leimontas, Nedas Pšitulskas, bendradarbiavo su Dirbinyčia ir VšĮ Būk su manimi „Žalioji šiaurės Lietuvos logistika“. VŠĮ „Būk su manim“ siekia skaitmeninio sprendimo, kuris padėtų sudėlioti nuoseklų maršrutą, kad tekstilės perdirbėjai pasiektų skirtingus klientus, kuo mažiau teršdami aplinką ir taupydami laiką. Sukonkretinti problemą, kuriai reikia pateikti sprendimą, studentams padėjo mentorė – ISM Vadybos ir ekonomikos vadybos doktorantė Ieva Žebrytė. Kolegijos komanda išdirbo puikų sprendimą iššūkiui „Žalioji šiaurės Lietuvos logistika“. Studentai pasiūlė mobilios programėlės koncepta/ maketą, kuris padėtų sutaupyti kuro sąnaudas ir laiką.

„Atvažiavo vaikinukai iš Panevėžio kolegija ir pasigavo tai, kas priklausė jiems: laimės paukštę su pagrindiniu prizu O mums padovanojo problemos sprendimą , kurį netrukus įkelsim į savo dirbtuvių namų internetinį puslapį.“- Panevėžio kolegijos studentų darbu savo socialinių tinklų paskyroje džiaugėsi VšĮ „Būk su manimi“ atstovai.

Komandų pasirodymą bei sumanyto sprendinio įgyvendinamumą bei originalumą vertino komisija, sudaryta iš Lietuvos inovacijų centro, Lietuvos socialinio verslo asociacijos, VILNIUS TECH ekspertų bei dviejų nepriklausomų atstovų. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad geriausią skaitmeninį sprendimą socialinio inovatoriaus iššūkiams spręsti pasiūlė Panevėžio kolegijos studentai. Jie laimėjo 1 vietą ir 1000 eurų piniginį prizą.

Panevėžio kolegijos studentai džiaugėsi, kad Positive Impact challenge hakatonas jiems buvo puiki galimybė patobulinti komandinio darbo ir viešojo kalbėjimo įgūdžius. „Įspūdį paliko mūsų komandos darnumas ir organizuotumas, komanda buvo nuo pat pirmo susitikimo pasiryžusi užimti pirmąją vietą,“- pripažino studijų programos Verslo vadyba studentas Nedas Pšitulskas.

Panevėžio kolegijos studentai dėkingi už unikalią galimybę savo studijų metu įgytas žinias pritaikyti praktiškai. Jie viliasi, kad netrukus gales džiaugtis ir praktiniu pasiūlymo pritaikymu ir jo sėkme.

Galimi darbdaviai:

CLOSE
CLOSE