Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Pasaulinės burnos sveikatos dienos renginys Panevėžio kolegijoje

2024-03-22

Dėl burnos ligų kyla daug įvairių sveikatos problemų, jos neigiamai veikia žmonių gyvenimą. Burnos ligos sukelia skausmą ir diskomfortą, socialinę izoliaciją ir mažina pasitikėjimą savimi, be to, jos dažnai sukelia ir kitas sveikatos problemas. Tačiau svarbu žinoti, kad daugumos burnos sveikatos sutrikimų galima išvengti ir juos galima gydyti ankstyvose stadijose.

Pasaulio burnos sveikatos specialistų bendruomenė kasmet kovo 20-ąją mini Pasaulinę burnos sveikatos dieną ir kviečia visus žmones pasirūpinti savo burnos sveikata. 2024 metų burnos sveikatos dienos šūkis „Sveika burna – sveikas ir kūnas”. Todėl visi, norintys išsaugoti sveikatą kviečiami pažvelgti į savo dantis ir kitus burnos organus.

Panevėžio kolegijos Burnos higienos studentai jungėsi prie Pasaulinės burnos sveikatos dienos minėjimo ir visus kvietė apsilankyti Burnos priežiūros laboratorijoje arba pabendrauti Kolegijos fojė. Studentai dalyviams pasakojo apie burnos ligų sukeliamą pavojų ir dantų praradimo riziką. Studentai skyrė didelį dėmesį burnos ligų požymiams pristatyti – dantenų kraujavimui, dantų jautrumui, kurių priežastys gali būti ne tik burnoje, o gali rodyti kitų organų sutrikimus. Jie priminė dantų valymosi būdus, paaiškino burnos priežiūros priemonių pasirinkimo svarbą. O smalsiems Burnos priežiūros laboratorijos lankytojams papasakojo apie dantų priežiūrą, supažindino su instrumentais ir įranga, kuri skirta dantų gydymui ir priežiūrai.

Labai džiugu, kad šio renginio metu kartu dirbo pirmo ir antro kurso burnos higienos studijų programos studentai, jie mokėsi vieni iš kitų, ieškojo būdų, kaip sudominti klausytojus, kaip atsakyti į jų užduodamus klausimus, diskutavo tarpusavyje. Tai buvo puiki proga ne tik sustiprinti žinias, bet ir įgyti daugiau pasitikėjimo savimi, išmokti bendrauti, išklausyti, įsiklausyti.

Nuoširdi padėka rėmėjams, padariusiems šią šventę dar gražesnę ir įdomesnę lankytojams!

Dėkojame visiems, kurie skyrė kelias minutes pabendrauti su būsimaisiais burnos higienistais, mininčiais Pasaulinę burnos sveikatos dieną!

Galimi darbdaviai: