Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Sveikatos ugdymo paskaita – visuomenės sveikatos biure

2024-03-27

Panevėžio kolegijos studentes (IPUi-23/1 ir IPUi-23/2) susipažino su Panevėžio miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro funkcijomis ir bendradarbiavimo su ikimokyklinio ugdymo įstaigų mokytojais galimybėmis. Studentes pasveikino ir trumpai biuro specifiką apžvelgė direktorė Vijolė Miškinienė. Su esama Panevėžio miesto gyventojų sveikatos padėtimi supažindino vaikų ir jaunimo sveikatos stiprinimo skyriaus vedėja Sandra Lukoševičienė. Ji akcentavo pagrindinius vaikų sveikatos stiprinimo aspektus, atsakė į klausimus.

Norint ugdyti vaikų sveikos gyvensenos įgūdžius, reikia turėti sveikatos ir higienos ugdymo žinių, o norint jas kokybiškai perteikti, svarbu pažinti save. Žmogaus kūno pažinimui yra sukurti kūno kompozicijos analizatoriai, kurie leido kiekvienai studentei nusistatyti savo kūno sudėjimo rodmenis. Visuomenės sveikatos specialistė Jurgita Mikoliūnienė paaiškino kaip vertinti gautus rezultatus.

„Būsimosios mokytojos turi pirmiausia pačios rūpintis savimi, gyventi sveikai ir tik tada jos galės padėti vaikams formuoti sveikos gyvensenos nuostatas,“- dalinasi Vaiko sveikata ir higiena lektorė Lilija Kryževičienė.

Galimi darbdaviai: