Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Panevėžio kolegija – tarptautinėje specializuotoje aukštojo mokslo parodoje „Education & Career EXPO 2024“

2024-04-22

Panevėžio kolegijos Tarptautinių ryšių, marketingo ir projektų skyriaus tarptautinių studijų koordinatorė Kristina Buikaitė ir Socialinių bei Technologijos mokslų fakultetų dėstytoja Toma Naumčiuk VšĮ Švietimo mainų paramos fondo kvietimu šių metų balandžio 10-12 dienomis lankėsi Jerevane (Armėnijoje), kur kartu su kitomis Lietuvos aukštojo mokslo institucijomis, dalyvavo tarptautinėje parodoje „Education & Career EXPO 2024“. Tai jau 23-ąjį kartą Jerevane vykstanti tarptautinė specializuota aukštojo mokslo paroda, per tris dienas sulaukianti per 13 000 lankytojų.

Panevėžio kolegijos atstovės turėjo unikalią galimybę pirmą kartą pristatyti savo aukštojo mokslo instituciją Jerevane ir pakviesti jaunuolius iš Armėnijos, norinčius gauti aukštąjį išsilavinimą, studijuoti Panevėžio kolegijoje. Moksleiviams buvo pateikta informacija apie Panevėžio kolegijoje vykdomas studijų programas 2024 m.: Tarptautinio verslo, Verslo vadybos, Bendrosios praktikos slaugos, Kineziterapijos, Informacijos sistemų kūrimo ir priežiūros, Elektronikos inžinerijos ir robotikos.

Taip pat, VšĮ Švietimo mainų paramos fondo iniciatyva, parodoje buvo suorganizuotas Lietuvos švietimo įstaigų delegacijos susitikimas  su LR ambasadoriumi Andriumi Puloku. Susitikimo  metu buvo aptartos bendradarbiavimo galimybės.

O balandžio 11 d. bendradarbiaujant Lietuvos ir Armėnijos Erasmus+ nacionalinėms agentūroms Panevėžio kolegijos atstovės, kartu su kitomis Lietuvos aukštojo mokslo institucijomis, dalyvavo kontaktiniame seminare Jerevano valstybiniame universitete. Seminare buvo pristatytos šalių švietimo sistemos, Lietuvos bei Armėnijos aukštųjų mokyklų gerosios patirtys tarptautiškumo administravime, svarstytos bendradarbiavimo galimybės  pagal Erasmus+ programą ir už jos ribų.

Galimi darbdaviai:

CLOSE
CLOSE