Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Burnos higienos studentai sėkmingai laikė kvalifikacinį egzaminą

2024-05-02

Paskutinę balandžio dieną Panevėžio kolegijos burnos higienos studentai laikė kvalifikacinį egzaminą. Tai praktinė atsiskaitymų dalis, kurioje būsimieji burnos higienistai demonstravo savo žinias ir gebėjimus, kuriuos įgijo ne tik kolegijoje, bet ir praktikos vietose.

Studentus, pradedančius atsiskaitymų maratoną, pasveikino kolegijos direktorius dr. Gediminas Sargūnas, Biomedicinos mokslų fakulteto dekanė Ingrida Kupčiūnaitė. Jie palinkėjo kuo geriausios sėkmės ne tik egzamine, bet ir rengiant baigiamąjį darbą.

Kolegijos direktorius dr. Gediminas Sargūnas pasveikino VšĮ Panevėžio m. odontologijos poliklinikos vadovę Santą Miežinienę, kuriai tą pačią dieną buvo įteiktas nusipelniusios Lietuvos medikės apdovanojimas.

Praktinis specialybės egzaminas yra būtinas norint įgyti burnos higienisto kvalifikaciją. Šis egzaminas leidžia įvertinti praktinius būsimųjų specialistų gebėjimus. Studentams teko atlikti infekcijos kontrolės, profesionalios burnos higienos ir burnos ligų profilaktikos užduotis, spręsti situacijas, susijusias su burnos sveikatos išsaugojimu bei pacientų konsultavimu. Studentai parodė labai gerus savo trejų metų pasiekimus ir pažangą.

Komisijos darbe dalyvavo VšĮ Panevėžio m. odontologijos poliklinikos vadovė,  gyd. odontologė Santa Miežinienė,  UAB „Odenta“ direktorė, burnos higienistė Valė Žemaitė, UAB „AND klinika“ burnos higienistė Neringa Rainienė, UAB „Aukštaitijos implantologijos klinika“ gydytojas odontologas Žygimantas Glemža ir Panevėžio kolegijos lektorė, burnos higienistė Rima Adomaitienė.

Nuoširdžiai dėkojame komisijos nariams už skirtą laiką ir pastangas vertinant studentų praktinius gebėjimus. Socialinių partnerių indėlis į studentų profesinį tobulėjimą yra neįkainojamas. Atstovaudami skirtingas praktikos vietas, komisijos nariai padeda užtikrinti sąžiningą, objektyvų ir pagrįstą vertinimą. Esame dėkingi už jų bendradarbiavimą šioje svarbioje veikloje.

Studentus sveikiname sėkmingai išlaikius egzaminą ir linkime gerai parengti ir pristatyti baigiamuosius darbus.

Galimi darbdaviai: