Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Dėl koronaviruso kontaktinis studijų procesas stabdomas iki kovo 27 d.

2020-03-13

Atsižvelgdamas į Pasaulio sveikatos organizacijos paskelbtą koronaviruso (COVID-19) pandemiją bei Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. vasario 26 d. nutarimu Nr. 152 „Dėl valstybės lygio ekstremaliosios situacijos skelbimo“, kurio pagrindu paskelbta valstybės lygio ekstremalioji padėtis civilinės saugos įstatymo 4 straipsnio 2 dalimi ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. kovo 12 d. Vyriausybės posėdyje priimtu nutarimu, kuriame rekomenduojama nuo 2020 m. kovo 13 d. stabdyti, o nuo  kovo 16 d. iki kovo 27 d. privalomai stabdomas ugdymo, mokymo ir studijų procesas visose švietimo įstaigose.

Panevėžio kolegijoje kontaktinis studijų procesas stabdomas artimiausioms 14 dienų, nuo kovo 16 d. iki kovo 27 d. imtinai. Susidarius aplinkybėms išlieka galimybė terminą pratęsti.

 

Visas s​tudijų procesas šiuo laikotarpiu vyks nuotoliniu būdu. Dėstytojų ir studentų (įskaitant ir užsienio šalių studentus) komunikavimas ir mokymo planavimas turi būti vykdomas naudojantis nuotolinio mokymo programą „Zoom“, VMA (virtuali mokymo aplinka), el. paštu, konsultuojantis telefonu bei kitomis komunikacijų priemonėmis. Susidarius situacijai, kai nėra galimybių paskaitas vesti nuotoliniu būdu ar naudoti virtualią mokymo aplinką Fakulteto dekano sprendimu paskaitos gali būti perkeltos vėlesniam laikui iki pavasario semestro pabaigos.

Panevėžio kolegijos darbuotojai, esant galimybei, turi dirbti nuotoliniu būdu. Padalinių vadovai privalo užtikrinti svarbiausių darbų organizavimą ir vykdymą. Tokiai galimybės nesant  – darbą organizuoti  ir dirbti darbo vietoje Kolegijoje vengiant gausesnių susitikimų ir fizinių kontaktų.

Nuo kovo 16 d. iki balandžio 15 d. stabdomos darbuotojų užsienio tarnybinės komandiruotės, bei darbuotojų ir studentų išvykimo ir atvykimo pagal mainų programą Erasmus+ vizitai.

Nuo kovo 16 d. iki balandžio 15 d.  visi renginiai kolegijoje  yra atšaukiami, išskyrus organizuojamaus nuotoliniu būdu.

Studentai, grįžtantys iš ERASMUS+ programos ir kitų tarptautinių mainų iniciatyvų, turi karantinuotis ne bendrabutyje, o asmeninėje, uždaroje erdvėje, kurioje nėra bendro naudojimo patalpų, o studijas tęsti nuotoliniu būdu, kaip nurodyta ankstesniuose punktuose.

Norime atkreipti dėmesį, kad atsakomybę už savo sveikatą ir kitų žmonių saugumą prisiimate ir Jūs:

jeigu esate neseniai grįžę iš užsienio šalių, kurios priklauso rizikos zonai, ar bendraujate su iš ten grįžusiais asmenimis – kruopščiai sekite savo sveikatos būklę, pasitikrinkite;

dažnai ir kruopščiai plaukite rankas su muilu. Laikykitės kosėjimo, čiaudėjimo etiketo (kosėti ar čiaudėti prisidengus vienkartine servetėle arba į sulenktos alkūnės vidinę pusę). Venkite artimo kontakto su asmenimis, kuriems pasireiškia čiaudulys, kosulys, karščiavimas ar kiti į gripą panašūs simptomai;

vėdinkite patalpas;

venkite viešojo transporto ir esant galimybėms į reikiamas vietas važinėkite savo transporto priemone.

Primename, kad virusui paveikesni yra vyresnio amžiaus asmenys, ypač sergantys lėtinėmis ligomis. Raginame išlaikyti rimtį, bet tuo pat metu ir būti budrius, saugoti save ir aplinkinius.

 

Jeigu turėtumėte klausimų prašome kreiptis į Tarptautinių ryšių, marketingo ir projektų skyrių el. p. raimonda.gvozdiene@panko.lt, tel. +370 626 84467. Informuosime, pakonsultuosime arba nukreipsime į pagal klausimo tematiką atsakingus kitus Panevėžio kolegijos padalinius.

Galimi darbdaviai: