Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Technologijos mokslų krypties programų pirmakursiams – skatinamosios stipendijos

2020-08-14

Siekiant skatinti abiturientus rinktis inžinerijos, IT ir matematikos sričių studijas, skiriamos 200 eurų dydžio stipendijos.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija rugpjūčio 13 d. patvirtino Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės ir Utenos regionuose veikiančių aukštųjų mokyklų studijų programų sąrašą, kurių studentams bus skiriamos tikslinės 200 eurų dydžio stipendijos. Stipendijos bus skiriamos asmenims, pasirinkusiems STEM studijų programas, t.y. į sąrašą įtrauktos valstybinėse aukštosiose mokyklose regionuose (visuose išskyrus Vilnių ir Kauną) vykdomos informatikos mokslų, inžinerijos mokslų ir matematikos mokslų studijų programos. Šios studijų programos susijusios su aukštos pridėtinės vertės sektoriais ir skirtos regionų investicinio patrauklumo didinimui. Numatoma, kad šiemet bus skirta 420 stipendijų, kurios studentams bus mokamos visą studijų laikotarpį, taip siekiant studentą motyvuoti nenutraukti studijų ir sieti tolimesnę savo karjerą su studijų regionu.

Stipendijos bus skiriamos ir tiems Panevėžio kolegijos pirmakursiams, kurie pasirinks studijuoti vieną iš šių studijų programų: kompiuterių tinklų administravimą, informacijos sistemų kūrimą ir priežiūrą, elektros ir automatikos įrenginius, kompiuterių techniką ar elektromechaniką. Kiekvienai šių programų preliminarus tikslinių skatinamųjų stipendijų skaičius – 12.

Plačiau skaitykite čia.

Galimi darbdaviai: