Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Studijų kolegijoje išskirtinumas – didelis dėmesys praktikai

2023-03-28

„Pasirinkau studijas kolegijoje, nes noriu įgyti praktinių įgūdžių,“ – dažnai girdime iš jau pasirinkusių studijas Panevėžio kolegijoje.

Studijų kolegijoje išskirtinumas – didelis dėmesys praktikai. Galime pasidžiaugti, kad Panevėžio kolegija sėkmingai plėtoja socialinių partnerių tinklą. Produktyvus kolegijos ir  įvairių sričių verslo atstovų bendradarbiavimas leidžia užtikrinti studentams platų praktikos vietų pasirinkimą regione ir kokybišką įgūdžių lavinimą. Realioje darbinėje aplinkoje būsimieji logistai susipažįsta su kasdienėmis operacijomis, dokumentais, muitinės procedūromis ir kitais srities valdymo aspektais, ugdant gebėjimą kritiškai mąstyti bei spręsti problemas čia ir dabar.

Praktinius įgūdžius ugdyti logistikos studijų programos studentams padeda UAB „Transfera“ – ekspedicinė transporto kompanija, vykdanti veiklą Vakarų Europoje ir Skandinavijoje, kurie atveria įmonės duris būsimiesiems specialistams.

Įmonės „Transfera“ vykdomasis direktorius Karolis Jadkonis prisimena, jog pats transporto, logistikos srityje pradėjo dirbti sulaukęs vos 19-os, tik pradėjęs studijuoti. Jis tiki, jog verslo ir aukštojo mokslo bendradarbiavimas atneša abipusės naudos, todėl aktyviai bendradarbiauja su kolegijomis, kurios rengia logistikos specialistus. Geriausias rezultatas gaunamas susiliejus teorinėms ir praktinėms žinioms, todėl darbo rinkoje studentai turintys ne tik teorinių, bet ir  praktinių žinių, kurias įgauna praktikos metu įmonėse, yra geriau vertinami.

Kalbėdamas apie transporto, logistikos srities specialistus „Transfera“ vykdomasis direktorius pabrėžia, jog jiems svarbūs ne tik darbiniai įgūdžiai, tačiau ir asmeninės savybės, tokios kaip greitas mąstymas, organizaciniai gebėjimai, lankstumas ir inovatyvumas, kurie padeda prisitaikyti prie besikeičiančios aplinkos, rinkos naujovių. Taip pat svarbu užsienio kalbų mokėjimas. Norint įsidarbinti, anglų kalbos yra privalomas, o rusų, vokiečių, prancūzų ar kitų kalbų žinojimas praplečia potencialių darbuotojų galimybes ir pakelia jų, kaip darbuotojų, vertę. Nors įmonė „Transfera“ įkurta ir pagrinde veikia administruojama iš Lietuvos, tačiau bendradarbiaujama ir bendraujama su visa Europa. Tad kalbų žinojimas įmonei atveria naujas rinkas, o darbuotojams – naujas patirtis ir karjeros perspektyvas.

„Logistikos studijų kryptis suteikia plačias karjeros galimybes skirtingose darbo pozicijose, pasitelkiant geriausias savo asmenines savybes,“ – sako „Transfera“ vykdomasis direktorius.

„Jei mėgstate dinamišką darbą, esate lankstūs, puikiai valdote užsienio kalbas, siūlome dirbti transporto dispečeriu; jei esate komunikabilūs, mėgstate bendrauti, derėtis su žmonėmis, ieškoti optimalių sprendimų – kviečiame išbandyti jėgas pardavimų vadybininko pozicijoje; besidominčius transporto priemonėmis, linkusius į inžineriją – technikos vadybininku. Norintys pirkti, parduoti, gebantys derėtis ir puikiai planuojantys gali išbandyti save ekspedicijos vadybininko pozicijose. Mažiau linkę bendrauti, tačiau pasižymintis kruopštumu ir atidumu, gali tvarkyti apskaitą, atlikti buhalterines procedūras, suktis sandėlyje,“- platų studijų programos pritaikymą pagrindžia kolegijos socialinis partneris.

Per 2022- uosius metus UAB „Transfera“ 50 procentų padidino savo transporto parką, t.y. vilkikų skaičių, ir pasiekė triženklį vilkikų kiekį. Įmonės darbuotojų skaičius per 5 metus (nuo 2018 metų) paaugo nuo 35 iki 247 t.y. 7 kartus. Auga ir plečiasi ir kitos logistikos, transporto srities įmonės. Spartus sektoriaus augimas didina ir specialistų poreikį. Atsiranda karjeros galimybės ne tik jau dirbantiems, bet ir absolventams ar vis dar studijuojantiems. Tad studijų praktika tampa realia galimybe išbandyti save darbinėje aplinkoje.

Panevėžio kolegija jau ne vienerius metus rengia logistikos specialistus ir džiaugiasi, kad studijų ir verslo partnerystė atliepia rinkos poreikius ir ugdo regione ir šalyje itin paklausius specialistus.

Plačiau apie logistikos studijų programą: https://panko.lt/programa/logistikos-vadyba/

Galimi darbdaviai: