Panko.lt
Studentų priėmimas: tel. +370 607 96156

Tarptautinio verslo studijos – galimybė mokytis multikultūrinėje aplinkoje

2023-12-27

Nuo 2023-ųjų rugsėjo kolegijoje dalis studentų mokosi multikultūrinėje grupėje ir naujų žinių semiasi paskaitose anglų kalba. Studentai iš Latvijos, Ukrainos, Turkijos  ir Lietuvos – būsimieji tarptautinio verslo specialistai.

Vokietijos Stralsund taikomųjų mokslų universiteto iniciatyva norintiems studijuoti Lietuvoje, bet dalį studijų laiko praleisti kitos šalies aukštojoje mokykloje jau nuo šių – 2023 – 2024 mokslo metų siūloma rinktis Tarptautinio verslo studijų programą Panevėžio kolegijoje. Pasirinkę Tarptautinio verslo studijų programą, studentai gaus dvigubą diplomą, t.y. per tą patį studijų laikotarpį (4 metus) įgys ne tik Panevėžio kolegijos profesinio bakalauro, bet ir vieno iš aukščiausiai reitinguojamų Vokietijoje Stralsundo taikomųjų mokslų universiteto aukštojo mokslo diplomą.

„Studijuodami Tarptautinį verslą Panevėžio kolegijoje studentai įgys pranašumą darbo rinkoje – baigę studijas gaus dvigubą diplomą. Dvigubo diplomo studijos – unikali galimybė studentams tobulinti kalbų žinias, pažinti kultūras ir mokytis tolerancijos realioje daugiakultūrinėje aplinkoje.“ – teigia Santa Vaškevičienė. S. Vaškevičienė – Panevėžio verslo moterų tinklo vadovė, Beržų verslo centro direktorė, Panevėžio kolegijos dėstytoja. Pasak moters, besirenkantieji tarptautinio verslo studijas, suteikiančias realią galimybę mokytis ir semtis praktikos multikultūrinėje aplinkoje, įgyja darbdavių taip vertinamos patirties, atveriančios duris siekti profesinių aukštumų ir užsienio šalyse.

Skaitmeninis pasaulis sukūrė tikrąją globalizaciją ir atvėrė labai plačias galimybes plėtoti verslą tarptautiniu mastu. Tad darbo rinkoje tikrai reikalingi pirkimo ar eksporto  vadybininkai, pirkimų, pardavimų ar eksporto vadovai, tarptautinio verslo marketingistai, elektroninio verslo vystytojai ir kt. specialistai. Tarptautinės studijos – ne tik galimybė pažinti kitas kultūras, patirti socialinius, ekonominius  šalių skirtumus, bet ir ugdyti asmenines savybes, leidžiančias adaptuotis itin dinamiškoje realybėje.

UAB „IOCO Packaging“ marketingo vadovė Drąsutė Burbienė išskyrė šias asmenines savybes ir kompetencijas, aktualias  šiuolaikiniam specialistui: socialiniai emociniai įgūdžiai: kūrybiškumas; bendradarbiavimas – nes verslas grindžiamas komandiniu darbu; gebėjimas prisitaikyti nuolat kintančiame šiuolaikiniame pasaulyje;  laiko valdymas; dalykiniai įgūdžiai: tokie kaip dirbtinio intelekto įrankių naudojimas, analitinis ir kritinis mąstymas – reikalingas apibendrinti duomenis, kompiuterinis raštingumas, komunikacijos išmanymas.

D. Burbienė jau 16 metų dirba UAB „IOCO Packaging“ . Per šį laikotarpį ji pakeitė 4 pozicijas, tad puikiai supranta, kas yra karjeros kelias ir augimas profesine prasme.

„Studijų programa orientuota išskirtinai į praktiką. Jau antrame kurse studentai turės galimybę atlikti praktiką pagal ERASMUS+ programą užsienio įmonėse. Jie semsis žinių ne tik iš Panevėžio kolegijoje dirbančių dėstytojų – praktikų, bet ir Vokietijos Stralsund universiteto profesorių, turinčių patirties bankininkystės ir finansų, elektroninės prekybos, pramonės, teisės, logistikos, viešojo administravimo ir regioninės ekonomikos plėtros srityse.“- studijų išskirtinumą pabrėžia Verslo studijų krypties studijų programų Logistika ir Tarptautinis verslas komiteto pirmininkė dr. Diana Micevičienė.

Stralsund taikomųjų mokslų universitetas – novatoriška aukštoji mokykla, kuri didelį dėmesį skiria moksliniams tyrimams. Šiuo metu Vokietijos universitete mokosi apie 2400 studentų iš 55 valstybių. Jūs taip pat galite tapti šio universiteto ir Panevėžio kolegijos studentais.

Galimi darbdaviai: